Fuji Elma

Fuji Elma

Tatlı, gevrek, sulu, krem meyve etli ve iri büyüklükte bir elma türüdür. Geççi çeşittir. Sarımsı zemin üzerine kırmızımsı turuncu renklidir. Depo dayanımı, ürün kalitesi yüksek, aroması mükemmeldir. Ekim ayının 3. ve 4. haftalarında hasat edilen bu elma çeşidi, soğuk depolarda Temmuz ayına kadar, kotrollü amosfer depolarda ise 12 ay süre ile muhafaza edilebilir. Toprak yapısına göre M9 ve M26 anaçlarında iyi seyreltme ile, kaliteli meyveler oluşturur. Dış pazarlarda hızlı satılan bu elma, tatlı elma gurupları arasında Türk damak tadına en cok uyabilecek raf ömrü uzun bir elmadır. Gülbudak Tarım işletmeleri plantasyonlarında özenle üretilen Fuji'ler, süpermarketlerde 3 yıldır yerini alarak tüketicilere ulaşmaktadır.

  • Fuji türünün sertlik değeri 7,5 Kg/cm2 (±0,5), şeker oranı 12 oBrix (±3)'dir.
  • Fuji türü Ekim ayının 3. ve 4. haftalarında hasat edilir.